Olisinpa tiennyt

Osallistuin Upea ura -festaripäivän pe 1.6.2018 viimeiseen workshoppiin Helsingin Korjaamon Leffasalissa. Sali on ääriään myöten täynnä naisia – ja edessä seisoo Maaret Kallio. Pysäyttävä maadoitus, jonka hän saa soljuvalla, artikuloidulla, sopivalla vauhdilla ja ymmärrettävällä puheellaan. Kaikki kuuntelevat hiljaa, keskittyneesti, kuin ahmien joka sanan armollisuudesta itseään kohtaan. Maaret kysyy kuinka moni on kuullut tai huomannut somessa #olisinpatiennyt kampanjasta. Sen kysyessään päätän kirjoittaa blogiini aiheesta. Keräsin siksi muistiinpanoiksi pari artikkelia HS:sta, jotka tässä jäljempänä. Samalla saan lähteet talteen.

Maaret_Kallio_Upeaurafestarit_01062018.jpg

Lopuksi Maaret kertoo matkastaan paikan päälle taksilla. Taksimatka oli tunnelmaltaan hieman kireän oloinen. Kuljettaja kävi kuumia puheluita, ja välillä tiuskittiin, että moneltako nähdään. Perillä kohteessa, kuljettaja pyysi anteeksi kireää matkatunnelmaa – olivat sopimassa kavereiden kanssa parhaan ystävänsä viimeisestä tapaamisesta syöpäklinikalla. – Ihmiset itkivät. Toiset näkyvämmin. Toiset sisällään. On todellakin huimaa ymmärtää, että toisen ihmisen reaktiot eivät aina johdu juuri minusta. On huimaa ymmärtää toistemme näkökulmia ja antaa niille arvonsa.

P.S. Blogikirjoituksen otsikko on selvä, mutta kirjoitus antaa vielä vähän odottaa itseään ja tulee paikalle kun on sen aika. –xoxo Natasha

"Olisinpa tiennyt miten upea ura minua odottaakaan!"

Otsikko on siinä. Ja tästä alkaa viisauksien verso. – Näin 4.6-versiona saan vielä tulevaisuudessa toteuttaa nuorten kanssa jotakin. Saan sanoa sanat, joita itse olisin nuorena kiivaasti kaivannut. Saan antaa nuoren olla oma itsensä, kuten olisin nuorena hyväksyntää tarvinnut. Saan innostaa ihmisiä, kuten nuorena olisin halunnut – jos olisin uskaltanut.

"Kohti vanhuutta, jossa en tunne katkeruutta" sanoi viisas ystäväni – ja se kolahti.

 Natasha Varis Helsingin kattojen yllä (1.6.2018).

Natasha Varis Helsingin kattojen yllä (1.6.2018).


Natasha Designin visualisti Natasha Varis aloitti 2018 huhtikuussa 30 opintopisteen matkan #Metropolia #Haagahelia #Laurea #3AMK:n Digitekijä FastTrack -erikoistumiskoulutuksessa. Keväällä 2019 syntyvät ensimmäisen aallon digitekijät.


Lähteet

#olisinpatiennyt

https://www.hs.fi/elama/art-2000005700611.html

Essi Lehto HS

Julkaistu: 31.5. 2:00 , Päivitetty: 31.5. 13:37

Mitä sinä sanoisit nuorelle itsellesi? Tästä on kyse #olisinpatiennyt-kampanjassa

Kirjoita viesti nuorelle itsellesi, kehottaa Maaret Kallio. Omaan nuoruuteen palaaminen voi auttaa ymmärtämään nuoria ja näkemään heidät uusin silmin.

https://www.ruutu.fi/video/3245500

TÄNÄÄN julkaistussa jutussa tunnetut suomalaiset kertovat, mitä he sanoisivat nuorelle itselleen, jos tapaisivat hänet nyt. Psykoterapeutti Maaret Kallio haastatteli juttua varten presidentti Tarja Halosta, muusikko Kasmiria, näyttelijä Sara Melleriä, rauhanneuvottelija Hussein al-Taeeta ja varhaiskasvatuksen professoria Mirjam Kallandia.

Jutun voit lukea täältä.

AIHEESTA kirjoittaminen oli Kallion pitkäaikainen haave. Hän toivoo, että muutkin suomalaiset kirjoittaisivat viestin nuorelle itselleen ja julkaisisivat sen sosiaalisessa mediassa hashtagilla #olisinpatiennyt.

”Toivon, että me aikuiset kaivaisimme valokuva-albumeitamme ja etsisimme nuoruudenaikaisen kuvan. Ja katsoisimme sitä kuvaa ja miettisimme, mitä minä olisin halunnut tietää tuolloin”, Kallio sanoo.

Kyse ei ole vain siitä, että aikuinen kertoo nuorelle oivalluksiaan. Omaan nuoruuteen eläytyminen voi tarjota oivalluksia myös aikuiselle itselleen.

”Toivon, että tällä somekampanjalla saavutettaisiin se, että nuoret saisivat valtavan määrän viestejä aikuisilta”, Kallio sanoo. ”Että aikuiset menisivät nuoren rinnalle. Mutta myöskin, että aikuiset näkisivät nuoret vähän erilailla.”


Viisi tunnettua suomalaista kertoi HS:n Torstai-liitteen jutussa, mitä he haluaisivat sanoa nuorelle itselleen, jos saisivat mahdollisuuden siihen:

Psykoterapeutti Maaret Kallio haastatteli juttua varten presidentti Tarja Halosta, muusikko Kasmiria, näyttelijä Sara Melleriä, rauhanneuvottelija Hussein al-Taeeta ja varhaiskasvatuksen professoria Mirjam Kallandia.

Aiheesta kirjoittaminen oli Kallion pitkäaikainen haave. Hän toivoi, että muutkin suomalaiset kirjoittaisivat viestin nuorelle itselleen ja julkaisisivat sen sosiaalisessa mediassa hashtagilla #olisinpatiennyt.

No, suomalaiset todellakin lähtivät HS:n kampanjaan mukaan:

Twitter, Instagram ja Facebook täyttyivät vuorokaudessa tuhansista viesteistä, joissa ihmiset jakavat viisaita sanoja nuoremmille itseilleen.

Lähde: Anne Kantola HS Julkaistu: 1.6. 15:01 https://www.hs.fi/elama/art-2000005703436.html


Natasha Design Ky