Yrittämisen lahja
IMG_0086.JPG

Elämä on lahja ja kokemusten vaiheet tupsahtavat syliin omalla rytmillään.

Kuten kaikki, olemme matkalla. Minun matkani on tulla itseni kanssa sinuiksi. – niinpä. Luulin olevani sinut itseni kanssa, mutta tajusin, että jollain syvemmällä tasolla en olekaan. Ja neljän vuoden kuluttua täytän jumala-auta viisikymmentä! Se on kyllä hienoa. Mutta sitä ihmettelen, mikä tässä elämässä on niin vaikeata ymmärtää? Ja voiko tälleen kirjoittaa yrityksen blogissa?

Onko rankkaa olla rohkea?

Kaikki pääsääntöisesti sanovat minun olevan rohkea. Itse en koe olevani rohkea. SIlti olen monesti tilanteissa, joissa tarvitaan rohkeutta. Koen enemmänkin, että olen tehnyt hartiavoimin töitä. Hmm, mitä tarkoitat hartiavoimin? Hartiavoimin tarkoitan työtä setviä omia kaappejani, joissa luurangot ovat tykänneet asustella. Hartiavoimin tarkoitan: lapsuusmuistojen käsittelyä, äidin liitoa, muuttoja, omaa irrottautumista vaihtelevalla menestyksellä, opintoja, kesätyötä toisella paikkakunnalla, alkoholistiäidin hoivaamista, kihlausta, oman kodin perustamista, muuttoa, opiskelua, muuttoa, synnytystä, lapsesta iloitsemista, rauhallisen elämän kokemista, luovuuden intoa, opinnäytetyön tekemistä, yrittäjäksi singahtamista (vailla minkäänlaista tajua yrittäjänä toimimisesta), äidin kuolemaa ja hautaamista, suvun hylkäystä, työttömyyttä, muuttoa, cv:n puhtaaksikirjoitusta, työn saamista ja tekemistä, itsearvostuksen nousua, freelanceriutta, muiden auttamista, 199 hakemuksen lähettämistä, luovuttamista, kesätyötä, opiskelua, antautumista itselleen, rentoutumista, itsensä työllistämistä (toivottavasti vahvemmalla tietoisuudella), opintoja, yrittämistä, avunpyyntöjä lähipiirille, itsensä valloittamista, oman sisäisen tietoisuuden rohkaistumista, tulla näkyväksi itseään arvostaen, uskaltaa näyttää omia tuotoksiaan ja konkreettisia tekojaan. Löytää oma polku matkalla itsensä työllistäjästä suvereeniksi yrittäjäksi.

Tosiasiahan on, että meille kaikille ei ole suotu yrittämisen lahjaa. 

Kyse on asenteesta, reippaasta uskalluksesta hypätä altaan syvään päähän ja oppia kuviokelluntaa. 

Somebody wake's later than others.

Natasha Varis twiittasi tämän sanomalehtikuvan kansainvälisenä omanarvon tuntopäivänä 19.10.2017 #GlobalDignityDay

Natasha Varis twiittasi tämän sanomalehtikuvan kansainvälisenä omanarvon tuntopäivänä 19.10.2017 #GlobalDignityDay

Jotkut tosiaan heräävät myöhemmin. Kuten minä. Enkä luultavasti ole ainoa. 32-vuotiaana kun oman lapsen saaneena ja ensimmäiseen varsinaiseen teini-iän haaveammattiin, valmistuin 34-vuotiaana graafiseksi suunnittelijaksi, medianomi (amk) -tutkinnolla Lahden Muotoiluinstituutista. Hitsiläinen. Pitkä on ollut matka. Ja nyt kun tajuaa matkan olleen pitkän, ymmärtää jäljellä olevan ajan. Onko silloin tajuttava jotain ja alettava tekemään? Vai painuttava takaisin sumuun? Kumpi on kiinnostavampi vaihtoehto, tulla näkyväksi vaikka pelottaakin – vai tulla näkyväksi vaikka pelottaakin?

BRANDING MYSELF AS AN GRAPHIC DESIGNER -sarjassa Natasha pohtii omaa kasvutarinaa ja kehittymistä versioon 4.6

#ammatti #asenne #asiantuntija #brändi #digitekijä #FUNtastic #graafinensuunnittelu #hoffice #innostus #koulutus #lean #motivaatio #opiskelu #oppiminen #strategia #tarina #tunne #valokuvaus #viestintä #visuaalinensuunnittelu #workout #workshop #yhteistyö #yrittäjä #yritys

 

Natasha Design Ky